Onze Partners

Ons Cradle to Cradle concept

Jaarlijks wordt in Nederland 80.000 ton koffie-residu weggegooid. Dat is jammer, want dit residu bevat nog veel waardevolle stoffen. GRO Mushrooms verwerkt dit organische restmateriaal op efficiënte manier tot voedsel. Hiermee wordt niet alleen een afvalprobleem aangepakt, maar er worden ook geen nieuwe grondstoffen gebruikt. Dat organisch restmateriaal moet wel bij ons worden aangeleverd. Vervolgens moeten de paddenstoelen die wij kweken bij de consument komen. Dat verloopt via restaurantketens en horeca.
La Place, DeliXL en Van Gelder groenten en Fruit

Restaurantketen La Place en distributeur en AGF groothandel Vroegop-Windig zijn onze partners van het eerste uur. In 2010 is GRO met hen de samenwerking aangegaan voor het hergebruiken van zo’n 220 ton koffiedik per jaar. Dit is afkomstig uit de bekende restaurantketen van La Place, met meer dan 120 vestigingen en zo’n 35 miljoen bezoekers per jaar. La Place staat bekend om de groene uitgangspunten en het aanbod van lokaal geproduceerd voedsel. Inmiddels verzamelen honderd La Place-restaurants hun koffiedik. Dat wordt in afsluitbare plastic emmers door logistiek partner Vroegop meegenomen bij de aflevering van hun eigen versproducten.

Bidfood is de vaste distributeur en AGF Groothandel van La Place, die iedere dag verse goederen naar alle vestigingen rijdt. Bidfood vervoert de koffiedik naar de kwekerij van GRO, waar de afvalstroom wordt verwerkt tot voedingsbodem voor de kweek van onze paddenstoelen. Onze partner voor het leveren van de verse oesterzwammen Van Gelder in Ridderkerk.

Cateraars

Daarnaast levert GRO haar snacks inmiddels ook aan diverse grote cateraars. AlbronEurest, Cormet en SAB catering zijn bekende cateraars voor onder meer de overheid, het bedrijfsleven, ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en scholen. Ook gerenommeerde party- en evenementen cateraars als Matter of TasteGrand Catering en Vermaat Groep nemen onze snacks af. Doel is om ook met deze partijen zoveel mogelijk afspraken te maken over het hergebruik van hun koffiedik door GRO.

Logistieke partners

Voor de aanvoer van koffiedik en de distributie van de GRO-producten is samenwerking met grote logistieke partners onontbeerlijk. Zoveel mogelijk moet worden voorkomen dat er extra transportkilometers gereden worden. Dat zou de duurzaamheid van de GRO-producten immers teniet doen. GRO is er trots op, een aantal toonaangevende distributeurs tot haar exclusieve partners te mogen rekenen. Op landelijk niveau werkt GRO samen met distributiepartner en totaalleverancier voor de foodservicemarkt Bidfood.
Exellent en Boer Ted

Naar recept van een sterrenkok ontwikkelde GRO zijn duurzame (H)eerlijke snacks verder door voor grootgebruik. Dat gebeurt in samenwerking met Exellent, het bedrijf van krokettenspecialist Piet Laan en topkok Cas Spijkers. Het recept bevat onder meer de knolselderij van Boer Ted Vaalburg uit de Schermer.

Horecapartners

De vraag naar de smakelijke vegetarische snacks van GRO groeit. GRO levert ze aan diverse studentenhotels, café-restaurants en universiteitskantines in de regio’s Amsterdam, Alkmaar en Utrecht. Voorbeelden zijn de Cafe de Ceuvel en KIT Tropenmuseum restaurant in Amsterdam. Onze nieuwste partners zijn café-restaurant Paal 9 op Texel, De Prael in in Amsterdam en Henri die de verse oesterzwammen in soepen en sausen verwerkt. En de lijst breidt zich continu uit. Voorwaarde voor dit partnership is dat wanneer GRO het koffiedik van haar horecapartners inneemt er ook weer snacks of versproduct terug gaat naar de klant. Voor meer informatie kunt u altijd mailen met info@gro-holland.com